Dat de kerk in Spoordonk inmiddels gebruikt word voor andere doeleinde is na dinsdagavond wel duidelijk geworden. De kerk was deels omgetoverd naar een heus Spookatelier, zo was het ook het start en eindpunt van de 1e editie van de Halloween route. Net na de zomervakantie hebben stichting Hart van Spoordonk, Stichting Jeugdzorg Spoordonk en buurtvereniging D’n Oprit de koppen bij elkaar gestoken en ontstonden er hele gave plannen.

Enkele dingen waren direct duidelijk: Het moet op Halloween avond dus 31 oktober plaats vinden, en het moet toegankelijk zijn voor alle kinderen uit Spoordonk. Voor de kinderen van de basisschool een snoepje door middel van Trick and Treat en voor de oudere een mogelijkheid om te griezelen aan de route!

Nadat de flyers hingen en de poster rijkelijk gedeeld werd via de Spoordonkse socials, kon het inschrijven beginnen. Je kon je middels een QR code aanmelden voor diversen onderdelen!

Dat werd door de inwoners van het Spoordonkse hartelijk ontvangen, 20 woningen melde zich aan als Trick and Treat huis. Een flinke groep tieners melde zich aan als griezel. Tientallen woningen aan de route werden versierd, en ruim 150 kinderen hebben in groepjes genoten van het spektakel wat er die avond plaats vond.

De start werd begeleid door een spannend stuk muziek van fanfare Concordia, en tijdens de route was er volop vermaak. Of het nu een snoepje was aan de voordeur, een volledige route door een spooktuin, een ronde om de griezelige eettafel, een marshmallow van het kampvuur. Op elke hoek van de straat was er wat te zien.

De buikjes en zakken van de kinderen waren goed gevuld bij terugkomst bij het Spookatelier. Na toch nog een pompoen mandarijn en een lekkere beker ranja gingen de kinderen met een grote glimlach weer naar huis!

Prachtig en nooit verwacht dat er in deze 1e editie z’n geweldig animo zou zijn van deelnemers en vrijwilligers!

Iedereen bedankt voor deelname en bijdrage!

We kunnen bijna niet anders zeggen dan… tot volgend jaar!

Hart van Spoordonk, SJS en D’n Oprit.