Langzaamaan beginnen de contouren van de bouw- en verbouwingswerkzaamheden van Hart van Spoordonk zichtbaar te worden.

De nieuwbouw van de gymzaal is op (kelder-)vloerhoogte en in de kerk is op 19 mei jl. de nieuwe vloer gestort. Aan het inslijpen van de muren en het breekwerk hierbij, was aan de buitenkant te zien dat er in de voormalige kerk van alles gebeurde, en zodra de deuren openstonden werd door menigeen ook snel even binnen gekeken.

Met het storten van de vloer in de kerk en het storten van de vloer en zijwanden voor de gymzaal is weer een grote mijlpaal bereikt.

Een mijlpaal die wij graag met alle belangstellenden willen delen, omdat wij denken dat er veel mensen zijn die willen zien hoe het er nu in de kerk uitziet, en hoe het er allemaal uit gaat zien.

Op maandag 1 juni a.s. (Tweede Pinksterdag) zijn de bouwplaatsen van de gymzaal en de kerk geopend van 13.00 – 18.00 uur voor belangstellenden die eens door de kelder van de gymzaal en door de kerk willen lopen. De beide aannemers hebben hiervoor hun goedkeuring gegeven en u bent van harte welkom!

Tijdens de openstelling is er ook gelegenheid om korte vragen te stellen en te kijken naar de bouwtekeningen, om het beeld zo duidelijk mogelijk voor u weer te geven.

Maandag 1 juni is de datum waarop de corona maatregelen weer verder worden versoepeld, maar toch doen wij een dringend beroep aan iedereen om zoveel mogelijk gespreid te komen, voldoende afstand te nemen tot elkaar, de aanwijzingen en looproutes op te volgen en uw verblijf uitsluitend tot het bezoek aan gymzaal en kerk te beperken. Kom ook zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Fietsen kunnen geparkeerd worden aan de rand van het kerkplein, dus niet bij de kerk of bij de gymzaal. Ook dit zal aangewezen worden.

Wij zullen zelf de RIVM richtlijnen/maatregelen volgen, waarbij dus zeker gelet gaat worden op het aantal aanwezigen tegelijkertijd in de kelder van de gymzaal en de kerk. Voor de gymzaal geldt een maximum van 15 personen en voor de kerk een maximum van 30 personen op ten minste 1,5 meter afstand van elkaar.

Mocht u ziekteverschijnselen hebben die een relatie kunnen leggen tot corona (verkoudheid, niezen, koorts etc.) dan vragen wij u met klem om van een bezoek af te zien.