Misschien bent u ook een van die Spoordonkenaren die zich afvraagt of er nog wel iets gebeurt met de plannen voor de verbouwing van de kerk en de gymzaal.

Nou, reken maar dat er keihard gewerkt wordt om alles voor elkaar te krijgen maar, zoals de dichter Willem Elsschot zo fraai heeft verwoord: “Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren”. Toen de werkgroep “Hart van Spoordonk ”aan de slag ging met de plannen om de kerk om te bouwen tot gemeenschapshuis en de noodzakelijke verbouwing van de gymzaal ter hand nam, had zij geen weet van de bijna oneindige hobbels die er te nemen waren. Het heeft geen zin een opsomming te maken van alle problemen die op hun pad kwamen maar los van het resultaat moet er nu al een diepe buiging gemaakt worden voor de mensen die met hun hele hebben en houwen en veel enthousiasme, al maanden bezig zijn om elke keer weer een hindernis te nemen en door te gaan om de volgende stap te kunnen zetten. Inderdaad, Spoordonk kan trots, ja, gruwelijk trots zijn dat er zulke mensen in Spoordonk wonen!

Wat de werkgroep nu aan u vraagt, is om nog even geduld te hebben en te wachten op de openbare bijeenkomst die binnenkort gehouden wordt. Daar wordt alle denkbare informatiegegeven en worden al uw vragen beantwoord. Gelukkig weet de werkgroep zich gesteund door de geldelijke en morele steun van heel veel Spoordonkenaren en dat geeft haar de kracht om door te gaan, linksom of rechtsom: komen zal het er!

Tot zover de voorlopige informatie over de stand van zaken.

Als wij, bewoners van Spoordonk, positief blijven en vertrouwen hebben in de deskundigheidvan de werkgroep en de goede afloop, krijgen wij hier een “ Hart van Spoordonk” waar ieder ander dorp jaloers op is!

Een positief ingestelde en optimistische bewoner