Juist in de laatste week voor de zomervakantie werden de weersomstandigheden een kleine spelbreker voor De Fonkeling.

Traditiegetrouw wordt in de laatste schoolweek een musical opgevoerd door de leerlingen van groep 8, die daarmee hun verblijf op de basisschool afsluiten en zich gaan opmaken voor het vervolgonderwijs op de middelbare scholen in de regio.

Vanwege de coronamaatregelen was het voor het onderwijzend team van de Fonkeling al een hele puzzel om het programma in te vullen, zodat alle leerlingen de musical konden zien en dat ook de ouders een opvoering bij konden wonen.

Het was al een enorme aderlating om oma’s, opa’s en gezinsleden niet uit te kunnen nodigen, want op donderdag 9 juli konden slechts 3 uitvoeringen worden gepland in dorpshuis Den Deel.

Tussen de 2e dagvoorstelling en de 3e avondvoorstelling zouden de musicalsterren samen met hun ouders picknicken op het kerkplein, maar vanwege het slechte weer moest er snel naar een alternatief gezocht worden buiten het schoolgebouw en het dorpshuis.

Stichting Dorpshuis Hart van Spoordonk, Bernadette Stichting Spoordonk en Bouwbedrijf Pijnenburg maakten het mogelijk om de hele bups te kunnen ontvangen in het voormalige kerkgebouw, waar de verbouwing in volle gang was. Dankzij de grote vrije ruimte kon er volledig aan de coronamaatregelen worden voldaan, en het was erg leuk om de toekomstige gebruikers al te mogen begroeten.

Er wordt natuurlijk hard doorgewerkt om de verbouwing voor het einde van het jaar af te ronden en het nieuwe dorpshuis in gebruik te kunnen nemen.

Wij houden u uiteraard ook via de website en Facebook op

de hoogte.